Betonlook is helemaal hip. Helming Tegelwerken is specialist in het aanbrengen van betonlook in uw badkamer of keuken met Beton Ciré. Betonlook heeft een mooie robuuste en exclusieve uitstraling.

Wat is Beton Ciré

Beton Ciré is gewreven, gewaxt beton dat zijn mooie betonlook structuur verkrijgt door schuring en wrijving. Het is een zeer flexibel en sterk product doordat het bestaat uit cement, aangemengd met een hars. Beton Ciré is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, maar het meest populair zijn de natuurlijke kleuren.

Toepassingen voor betonlook

Betonlook wordt veel toegepast in badkamers en keukens. Door de wanden in de badkamer van een mooie betonlook te voorzien, krijgt de badkamer een moderne uitstraling. Alle muren kunnen doormiddel van Beton Ciré van betonlook worden voorzien, ook die in de douche. Voordeel is dat er geen naden en voegen ontstaan waardoor uw badkamer makkelijk is schoon te houden.
In keukens wordt Beton Ciré veelal gebruikt voor een betonlook achterwand in plaats van tegelwerk. Maar het is ook mogelijk het keukenblad van een mooie betonlook te voorzien. Is uw natuurstenen aanrechtblad niet meer zo mooi? Dan kunnen wij er een prachtig betonnen aanrechtblad van maken. Beton Ciré is hittebestendig, het is geen probleem om er een hete pan op te zetten.

Aanbrengen betonlook

Het aanbrengen van Betonlook op de muur is arbeidsintensief en specialistisch werk. Helming Tegelwerken beschikt over specialisten op het gebied van Beton Ciré. Dat is belangrijk omdat het aanbrengen van de betonlook vraagt om vakmanschap. De hand van de verwerker is namelijk duidelijk terug te zien in het resultaat.

Het is belangrijk om de ondergrond goed voor te behandelen met de juiste producten. We starten met egaliseren om vervolgens een stuclaag aan te brengen. Voor het beste resultaat is het belangrijk dat de ondergrond in z’n geheel met dezelfde producten is behandeld.
Voordat we aan de klus beginnen, is het belangrijk om samen de juiste kleur te bepalen. Onze ervaring leert dat mensen snel geneigd zijn een te donkere tint uit te zoeken. In de praktijk vallen de kleuren namelijk vaak wat donkerder uit dan op een kleurstaal te zien is.

Onderhoud Beton Ciré

Beton Ciré is makkelijk in onderhoud. Het is goed afneembaar en schoon te maken. Eens in de vijf á zes jaar is het belangrijk een nieuwe afdeklaag aan te laten brengen. Laat dit altijd doen door degene die het Beton Ciré heeft aangebracht. Tijdens het opnieuw aanbrengen van de laag controleren we het Beton Ciré. Na de behandeling is uw badkamer of keuken weer als nieuw en kunt u er weer een aantal jaren tegenaan.